PAINT ME A PICTURE THAT I CAN SEE, GIVE ME A TOUCH THAT I CAN FEEL.



Michael Kiwanuka är rätt ny på marknaden. Han är förband åt Adele och håller sig till vintage soul. I maj kommer han ut med sitt debutalbum och killen är verkligen någon att hålla ögonen på. Hans influenser är bland annat Otis Redding och Bill Withers(som han låter som). Och inte nog med att han är vintagesoulig, han kör på jazzinfluenser också! Fet kille people, för det här är soul på hög nivå.

SOMETHING GOOD CAN WORK.


PH; etc, SRC783 & Anna

Alltid ruuligt med bilder. Från och med nu får jag inte röra en enda cigarett säger min läkare, för annars ploppar ögonen ut. Blodiga. Och det vill vi ju inte. Sen får jag inte träna hårt på en månad. Det gör inget heller, för jag orkar inte mer än promenader just nu. Och nu ska vi snart iväg på föreläsning. Sen balkonghäng. Och vin. Och mat. Och vin. Och vin! HEJ!

BELLISSIMO QUESTO PEZZO DI FILM!





OMG. Har precis sett två av världens bästa filmer, Igår, idag, imorgon av Vittorio De Sica och Andrei Tarakovskys Spegeln. GODDAMMIT. Riktiga mästervärk.

Igår, idag, imorgon följer tre historier; om en fattig kvinna som måste föda barn kontinuerligt för att slippa fängelse, om en rik kvinnas otrohetsaffär och om en lyxprostituerad. Alla huvudroller spelas av Sophia Loren och Marcello Mastroianni och dem lyckas göra en bra kombination, det lovar jag. Dynamiken mellan dem övertygar skarpt vid varje del av filmen, även om det nu handlar om ett fattigt par eller en frustrerad man som vill ha sex med sin hora så blir jag överväldigad. Jag har aldrig sett på maken av så bra skådespelartalang mellan två parter. Inte nog med att den är sexig, snygg och skarp den är också rolig! Se den NU!

Spegeln av Andrei Tarakovsky är en film delvist baserad på Tarakovskys egna liv. Före andra världskriget, under kriget då Tarakovsky evakuderades från Mosvka och efter kriget. Det är en personlig, drömliknande och vacker komposition. Jag blev totalt stum när jag såg den. Tarakovsky själv, läser sina egenkomponerade dikter och ställer till med en mästerlig musikremsa av klassisk musik. Det går inte att riktigt förklara filmen men överlag handlar den om Taranovsky och hans mamma. Filmen är ett måste att se, åtminstonde för bilderna och scenerna som Tarakovsky trollat fram. KOLLA BARA DEN HÄR LIKSOM. Det är en av den vackraste scenen jag någonsin sett i hela mitt liv. Lika bra som den rånarscenen i The Assassination of Jesse James by the coward Robert Ford. GODDAMMIT! 



GODDAMMIT.



GODDAMMIT vad jag är trött! Jag orkar knappt sitta i sängen, och jag som måste byta om, täcka fönstret(byggarbetarna tittar in på morgonen RAKT ner i min säng och ja jag har haft en jobbiG inscident med dem) och så måste jag jag ladda inför tentan imorgon. Känner att det kommer att gå åt helvete. MEN MEN! 
Ah just det. Åker till Örebro efter det, stannar ett bra tag för lite quality-time för min familj och mina vänner. Gud vad jag saknar dem(no offense west coast-kompisar). Roomie åker också till Dubai för tio dagar av sol, öken och massa araber. Så jävla fett. Jag vill med. Tighten up bitchiz! Wharrup!

I’M A SPECIALIST. AN EXPERT. MAKE STRONG MEN WEEP, WEAK ONES CRY, AND THE NAUGHTY BOYS BEG FOR MORE.




A SERENADE.

Månen. Jag har alltid dragits till den. Ansluten under vissa oförklarliga sätt. Ett tyst släktskap. Där är är månen, som ber om att få stanna. Hela mitt liv har jag betraktat den med en högtidligvördnad. För den våldsamma stormen man brygger. Ebb och flod. Kärlek, lust och längtan. Sorg och ångest. Styrka och hopp. Fräck motståndskraft. En bild av förändring. Av livet självt. Födelse och död och återfödelse. Kontinuerligt inkontinuerligt. Allt uppgår till detta enorma skönhet jag vet att jag aldrig kommer helt att kunna greppa. I allt detta speglar månen hjärtat av livet. Kalejdoskopiskt flöde av själen. Månen. Det är en anledning till självrannsakan. En spegel av vem jag har varit, och ett löfte om vem jag kan bli.

Le Love.

OBSESSED BY THIS:



My name is Blossom
I was raised in a lions den
My name is Blossom
I was raised in a lions den

My nightly occupation
Stealing other womens men
I'm an evil evil woman
But I want to do a man some good
I'm an evil evil woman
But I want to do a man some good
I'm Gina Lola Bridgietta
I ain't red riding hood

If you don't like my peaches, baby, why do you shake my tree?
If you don't like my peaches, baby, why do you shake my tree?
Get out of my orchid, baby
Let my peach tree be
Now don't you ooh skoodla doo skoodli dee
And I won't ya ya doo doo
If you don't ooh skookdla doo
Then I won't ya ya doo doo
So don't you ooh skoodla doo skoodli dee
And I won't ya ya doo doo


Some men like me cause I'm happy
Some think I'm snappy
Some call me honey
And some think I've got
But Grey Brown told me that I was built for speed
You put them all together
Everything a good man needs
You put them all together
Everything a good man needs


BAJSSYKÅLTRIPPIN.


PH; Anna
Maria och jag tog en liten tripp på landet, besökte grisar, höns och kaniner. Mysdeluxe!

I FOLLOW PICTURES.


KVINNAN KUNDE INTE HA SAGT DET BÄTTRE.

[20:22:03] Anna Petrova: jag sitter med filtar och tända ljus, lyssnar på soul och älskar denna minut! D
[20:22:05] Anna Petrova: mhihihi
[20:22:17] Raquél Dos Santos: okja
[20:22:22] Raquél Dos Santos: u are in other words
[20:22:24] Raquél Dos Santos: making love
[20:22:29] Raquél Dos Santos: 2 yourself
[20:22:03] Anna Petrova: jag sitter med filtar och tända ljus, lyssnar på soul och älskar denna minut! D
[20:22:05] Anna Petrova: mhihihi
[20:22:17] Raquél Dos Santos: okja
[20:22:22] Raquél Dos Santos: u are in other words
[20:22:24] Raquél Dos Santos: making love
[20:22:29] Raquél Dos Santos: 2 yourself


PH; Anna
Klicka på bilden för kvällens soundtrack.

CHE COSA DESIDERI?


Så igår...var jag uttråkad. Maria och jag satt i samma soffa, med varsin kampjutår som två osociala efterblivna nördar. Jag satt med mina e-böcker som jag sträckläste, och såklart fick jag ont i ögonen av det. Så istället bytte jag sysselsättning till att sminka mig. Jag testade med att göra en Edie Sedgwick och en Sophia Loren-sminkning. Resultatet blev... hemskt. Nej jag skojjade bara, jag kunde faktiskt inte bestämma mig för vad jag gillade. Tror nog Sophia Loren-sminkningen vart bäst. Nu måste man förstå att jag satsade inte till HUNDRA procent för den här sminkningen, därav ojämheter och ett ganska fult resultat. OM jag skulle sminka mig så, så självklart lägger jag mer precision och fingerfärdighet på det. Jag är faktiskt ganska ovan med att ha en sån här megafet-eyeliner, vanligtvis kör jag på en regulär sotning. Men numera tänker jag testa mig fram, gå igenom en "vadsomhelsttypavsmink"-fas. Yeah.

YOU CAN SEE THAT LIFE'S FOR US TO TALK ABOUT.



Då börjar vi morgonen med lite Scarlet och Pete. Sen måste jag svida om för att dra mig till skolan och studera inför min tenta. Buhu. Efter det springer jag mot stan för att handla sprit, mera hårfärg och förberedelser för min påskmiddag! YES! Jag och min roomie ska ha en påskmiddg här hemma ikväll. Ska bli spännande nu när jag bestämt mig för att laga svenskarnas favorit, Janssons frestelse och Skagenröra. Hoppas hoppas hoppas det blir bra.

DOUCHEBAGGIN.

Herregud. Det här trevliga mailet fick jag i min inbox idag. Penis-enlarger. Har inte de sofistikerade spam-sändarna någon koll på om jag är MALE/FEMALE? Oh no, tydligen behöver JAG en penis-enlarger. Inte nog med att jag är man numera, jag behöver en penisförstorare. Förnedrande. Jag hade blitt lite gladare om det ramlade in en ad om "Russian Ladys waiting for YOU to marry them". Och sen det här, "Garanterat resultat. Testad!". Vem fan är den fattige blåste testpersonen som gick med på att förstora sin penis på bara några dagar? HA? Vem är så dum, går på det här och tänker "Hmm det här verkar ju jättebra, jag bara måste testa det!". Douchebaggin.

SOMETIMES YOU JUST NEED THAT SPECIAL "UUMF"

PH; Secret Diary of a Call Girl
Lyssnar på den HÄR just nu.

PUT ON YOUR MAKE UP, GET IN YOUR DRESS AND PULL OFF THE MOST FABULOUS YOU.


LJUVA MORGON.

Har inte sovit någonting inatt. Orolig sömn var det. Vaknade dessutom 07.00 av att våra kära byggarbetare borra precis ovanför mitt sovrum. Mums. Nu sitter jag här och funderar på att ta livet av mig. Eftersom känslan av huvudet inte vill fungera idag är olidlig. Så nu måste jag få i mig min havregrynsgröt och sedan bege mig till högskolan, ska ha grupparbete med ett par girls idag. Nej nu sätter vi den här och kör igång. PUSS!


PH; Anna

FYRA TRACKS SOM FÅR IGÅNG MIG I RÖRELSE.








DUDE. SRSLY??

Min kompis skulle sälja kurslitteratur till en kille genom blocket och idag säger han till mig:

"haha asså det här är så jävla weird, skulle mötta han(killen som skulle köpa boken) 12 idag, han kom inte, ringde, svara inte, skicka sms och sa att han va , undra om han kunde möta mig nån timme senare. ja sa visst, var ändå i stan, men han hörde inte av sig senare. nu får jag ett sms, frågar om jag är hemma. säger japp, kom förbi bara så får du boken. och nu skickar han ett sms där han säger att han och hans tjej är hungriga, fundera på restaurang, men att jag får 125 spänn extra om jag lagar middag till dem."

Alltså. JAG. DÖR. VEM FAN FRÅGAR NÅGOT SÅDANT? Att en främling ska laga mat åt en för att man är sen, seg och hungrig? Dessutom, FÖR 125 kr!! Antingen är killen som smsa min kompis asball eller så är han sannerligen utvecklingsstörd. Jag kan faktiskt inte bestämma mig. Hans tjej är säkert asful och vill ha kinky stuff från min polare. Men allvarligt, HUNDRATJUGOSPÄNN för att laga middag åt han och hans tjej. Hur akward blir inte den middagen? Ska min polare kolla på? Joina? Sitta bredvid på  golvet som en snäll betjänt?
Duuude.


IM IN THE TUB, YOU ON THE SEAT, LICK YOUR LIPS AS I SOAK MY FEET.



Idag har jag varit på föreläsning om vetenskapliga uppsatser, direkt efter det var jag tvungen att dra mig till sjukhuset för att göra prover för min hals(har ju fett issues med den). Som tur var har jag riktigt tydliga blodkärl och tunn hud så läkaren klarade av att tappa blod från mig rätt snabbt. Efter det satt jag ute i solen med en av världens bästa böcker, John Fowles Illusionisten. Grymt bra. Nu ska jag jag laga mig lite lunch och sen börja plugga! Till det ska jag lyssna på den här fucking fantasic song. Badu the Bag Lady. PUSS!

I'M PRESSIN' ON, I'M COMING HOME.


"OH HONEY, THAT WASN'T LOVE, THAT WAS SEX"




Samantha Jones, sexual predator. 


Tydligen har invånare i Toronto hållt en demonstration för kvinnors rätt att vara slampiga, courtesy of P-A.

ARE YOU READY FOR LOVE?



Totally and utterly in love with this song. Man blir varm och glad i själen när man hör den. Nästan så att man får hopp för hela mänskligheten när den spelas. Lovely.

AREN'T WE ALL GOING THROUGH THE MOTIONS FOR MONEY, AREN'T WE ALL WHORING OURSELFS.

Fy fasiken vad jag är trött. Och sjuk. Och trött. Och sjuk. Det låter som om jag ska föda en unge genom munnen när jag hostar. SÅ illa låter jag. Eller typ som en gubbe som rökt i 60 år. Herregud. Anywhores.

Just nu kickar jag till den här, den här, den här och tänker på promiskuösa kvinnor. Kvinnor som älskar sex. Kvinnor som älskar nakenhet. Kvinnor som inte räds för att visa att man är lika kåt som en man. Det är liksom inte okej att vi visar att vi kvinnor vill samma sak som män, njutning. Det delen bortglöms, eller skjuts medvetet bort av både män och kvinnor. Jag har i ett tidigare inlägg försökt visa vikten av att som kvinna ta ansvar för samhällets nedgångar. Att inte alltid skylla på män. Jag tycker det är så underbart att se kvinnor som vet vad dem vill på alla plan. En kvinna som vågar stå upp och säga "JA, jag vill faktiskt bli tagen bakifrån och suga kuk" utan att hon blir stämplad som förtryckt och förnedrad. Men det är liksom inte okej! Precis som när en kvinna har ett högt antal sexpartners, nej då är hon hora, medans en man är en riktigt karlakarl. Det ska verkligen inte vara så!

Om du som kvinna vill bli bunden och tycker det är skönt med hårdhänt sex, ja då ska du definitivt stå upp för det. Skäms aldrig. Om du vill tillfredställa din man på alla sätt och vis, ja då ska du defintivt stå upp för det. Skäms aldrig. Om du vill ha sexleksaker och bära en skoluniform för att spice it up, JA då ska du definitivt stå upp för det. Skäms aldrig. Om du vill ha sex på en offentliga plats och säga snuskiga ord till honom under en middag, JA då ska du definitivt stå upp för det. Skäms aldrig! För det är så tröttsamt med kvinnor som är så pryda och man vet, man liksom vet att dem i smyg önskar att dem vågade. VÅGA för i helvete. VÅGA! Det finns inget att förlora, du lever bara ett liv. Njut. För det är du värd. Slå ut dina sexuella vingar och lev precis som du vill och inte vad dem vill. Lev förfan. För det är så jävla chillnani när man gör det.

IT'S TOO BEAUTIFUL TO NOT WEAR.


PH; http://stockholmstreetstyle.feber.se/

Våren och sommaren börjar närma sig och här sitter jag och suktar efter att bära päls. Denna päls. Det är den vackraste pälsen jag någonsin sett. Dessutom sitter den på en rysk kvinna(otippat). Den vill jag verkligen ha till nästa höst. Måste åka till Moskva och raida pälsar. Och ja, jag vet att det är politisk inkorrekt att bära päls men damn it, this is to beautiful.

I'M THE DAUGHTER WAITING FOR YOU.

Oh I beg you, can I follow
Oh I ask you why not always
Be the ocean where unravel
Be my only, be the water and I'm wading
You're my river running high, run deep run wild

I I follow, I follow you deep sea baby
I follow you
I I follow, I follow you, dark boom honey
I follow you

He a message, I'm the runner
He's the rebel, I'm the daughter waiting for you
You're my river running high, run deep run wild


(klicka på bild för låten)

WONDERFUL WORLD.



Precis tvagat mig efter en sjukt bra helg. Dags att dra fram Françoise Sagan och bara chilla efter en helg med mycket alkohol, spring och massa annat. Helgen bästa var då jag fick världens bästa bitchslap av Andreas(så hårt att halva ögat blev utpetad hahaha) och när Olofs shoppingpåse blev stulen mitt framför våra ögon inne i Nudies butik, bokstavligen talat MITT FRAMFÖR VÅRA FYRA ÖGON(vi ska klippa den personens tong för det) och sen den här linen "kvinnor är kompetenta, på riktigt, nej jag skämta". Det här albumet, av Smoke Dza är grymt bra såhär en skön söndagskväll. Speciellt den här låten.
PUSS!

NU GÅR JAG UT OCH TAR EN CIGG...



Jag skojjade bara. Smoking is a bad habbit! Och jag har slutat. Sen november är jag fri från att titulera mig som rökare. Istället går jag och pluggar med min grupp. Vi som istället för att fokusera på arbetet, pratar om bajsnödighet och killar. HEJ!

DALAI LAMA.

Jag dör. Min idol är i vårt land. I huvudstaden. Starstrukked! Den här människan ÄR fred. Han personifierar begreppet och är en av världens starkaste man, bokstavligen talat. Den 16 april klockan 14.00 ska han tala i Lund, och det kan man se live här.
Love and compassion are necessitites, not luxuries. Without them humanity cannot survive
/ Dalai lama

THINGS I NEED.







I AM THE LIZARD KING, I CAN DO ANYTHING.






BRA SKIT.

DAY 30 - YOUR FAVORITE SONG FROM AT THIS TIME LAST YEAR

Vid denna tidpunkt för ett år sedan var jag besatt av Chess Records artister, speciellt Muddy Waters, Little Walter och Howlin Wolf. On and on and on hade jag deras musik i bakgrunden(tillsammans med The Doors ofc). Det här är artister som aldrig går ut ur modet, ever. Det är flera decennier sen Chess Records gav ut skivor från dessa artister men ändå lever dem fortfarande i mångas hjärtan, bland annat mitt.  



Men Smokestack Lightnin' lyssnade jag alltid på när jag var hemma, sen var det Kilometer(Aeroplane Italy 84 remix) med underbare Sebastien Tellier, som jag alltid hade på vid förfester. Vart jag än skulle eller om det var hemma hos mig, då var jag tvungen att barrikera Spotify för att sätta på den här. Den är faktiskt riktigt fancy. 



Och sist men inte minst, var jag obsessed av en av hip hop världens bästa låtar, He got game med Public Enemy. SÅ BRA och SÅ VÄRD ATT OBSESSA ÖVER. Public Enemy sampla en av 60-tales bästa låtar och bästa band. Fucking genius. 


VEERA MALIK, THE BRAVEST MUSLIM WOMAN.



WOW. Veena Malik, vilken intelligent kvinna. Så här ska man defintivit bemöta män som mufti Abdul Qavi. Det är så här vi kvinnar ska sätta ner foten. Det är så här muslimska kvinnor ska bemöta "muslimska" mäns beteenden. Synd bara att hon är en i mängden, att inte fler kvinnor i dessa länder sätter ner foten. Det muftin talar om, det är vad många muslimska kvinnor är rädda för att höra. Män som använder islam-retoriken för att bedriva ett legitimt förtryck mot kvinnor. Ja, muslimska kvinnor är idag förtryckta och nej, det har inte bara med islam att göra. Har man läst Koranen vet man mycket väl att Muhammad gav kvinnor rättigheter som aldrig tidigare setts(under hans tidsepok, år 600 e.K), rättigheter som gav kvinnan en helt annan status. Exempelvis kunde kvinnan tjäna mycket mer än mannen, men hon behövde inte ge en enda krona för familjeförsörjning(fastän det kan tolkas som om det är bara mannen som är kapabel till att försörja familjen eftersom att kvinnan springer runt och shoppar hela dagarna). Kvinnor fick dessutom skilja sig, villket då var förbjudet för kristna. Dessa rättigheter under denna Muhammads tid var revolutionerande, det var något som aldrig tidigare beskådats men tyvärr så har samhället utvecklats idag och Koranen är nu blott för gammal för dagens självständiga kvinnor. Då är Veena Malik en nyckelfigur för en revidering av det "legitima förtrycket". Hon gör något som få kvinnor vågar, dessutom i nationell tv! Med tanke på Nordafrikas senaste revolution som spred sig som eld, får vi hoppas på att kvinnor i dessa islamska länder gör samma sak för sina rättigheter som kvinnor. Det vore intressant om det gjordes tillägg i Koranen(även om detta är omöjligt eftersom man inte ändra på Allahs egna ord) eller om man kunde släppa illusionen bland muslimer att kvinnan enligt Muhammad ska vara hans version av Jungfru Maria.
Jag tror inte på gud utan jag tror på människor som Veena Malik.

I WRITE LIKE THIS TO SEIZE YOU.

(Lyssna på den här, medans du läser Jims text nedanför)
PARIS JOURNAL

by Jim Morrison

So much forgotten already 
So much forgotten 
So much to forget 

Once the idea of purity 
born, all was lost 
irrevocably 

The Black Musician 
in a house up the hill 

Nigger in the woodpile 
Skeleton in the closet 

Sorry, Didn't mean you. 

An old man, someone's 
daughter 

Arises 
& sees us still in the room 
of off-key piano & bad 
paintings 

him off to work 
& new wife arriving 

(The candle-forests of 
Notre-Dame) 

beggar nuns w/moving 
smiles, small velvet sacks 
& cataleptic eyes 

straying to the gaudy 
Mosaic calendar 
Windows 

I write like this 
to seize you 

give me your love, your 
tired eyes, sad for 
delivery 

A small & undiscover'd 
park-we ramble 

And the posters scream 
safe revolt 

& the tired walls barely 
fall, graffiti into 
dry cement sand 

an overfed vacuum 
dust-clock 

I remember freeways 

Summer, beside you 
Ocean-brother 

Storms passing 

electric fires in the night 

"rain, night, misery- 
the back-ends of wagons" 

Shake it! Wanda, 
fat stranded swamp 
Woman 

We still need you 

Shake your roly-poly 
Thighs inside that 
Southern tent 

So what. 

It was really wild 
She started nude & put 
on her clothes 

An old & cheap hotel 
w/bums in the lobby 
genteel bums of satisfied 
poverty 

Across the street, a 
famous pool-hall 
where the actors meet 

former ace-home of 
beat musicians 
beat poets & beat 
wanderers 

in the Zen tradition 
from China to the 
Subway 
in 4 easy lifetimes 

Weeping, he left his pad 
on orders from police 
& furnishings hauled 
away, all records & 
momentos, & reporters 
calculating tears & 
curses for the press: 

"I hope the Chinese junkies 
get you" 

& they will 
for the poppy 
rules the world 

That handsome gentle 
flower 

Sweet Billy! 

Do you remember 
the snake 
your lover 

tender in the tumbled 
brush-weed 
sand & cactus 

I do. 

And I remember 
Stars in the shotgun 
night 

eating pussy 
til the mind runs 
clean 

Is it rolling, God 

in the Persian Night? 

"There's a palace 
in the canyon 
where you & I 
were born 

Now I'm a lonely Man 
Let me back into 
the Garden 

Blue Shadows 
of the Canyon 
I met you 
& now you're gone 

& now my dream is gone 
Let me back into your Garden 

A man searching 
for lost Paradise 
Can seem a fool 
to those who never 
sought the other world 

Where friends do lie & drift 
Insanely in 
Their own private gardens" 

The cunt bloomed 
& the paper walls 
Trembled 

A monster arrived 
in the mirror 
To mock the room 
& its fool 
alone 

Give me songs 
to sing 
& emerald dreams 
to dream 

& I'll give you love 
unfolding 

Sun 

underwater, it was 
immediately strange 
& familiar 

the black boy's 
from the boat, fins & mask, 

Nostrils bled liquid 
crystal blood 
as they rose to surface 

Rose & moved strong 
in their wet world 

Below was a Kingdom 
Empire of still sand 
& yes, party-colored 
fishes 
-they are the last 
to leave 
The gay sea 

I eat you 
avoiding your wordy 
bones 

& spit out pearls 

The little girl gave 
little cries of surprise 
as the club struck 
her sides 

I was there 
By the fire in the 
Phonebooth 

I saw them charge 
& heard the indian 
war-scream 

felt the adrenalin 
of flight-fear 

the exhilaration of terror 
sloshed drunk in 
the flashy battle blood 

Naked we come 
& bruised we go 
nude pastry 
for the slow soft worms 
below 

This is my poem 
for you 
Great flowing funky flower'd beast 

Great perfumed wreck of hell 

Great good disease 
& summer plague 

Great god-damned shit-ass 
Mother-fucking freak 

You lie, you cheat, 
you steal, you kill 

you drink the Southern 
Madness swill 
of greed 

you die utterly & alone 

Mud up to your braces 
Someone new in your 
knickers 

& who would that be? 

You know 

You know more 
than you let on 

Much more than you betray 

Great slimy angel-whore 
you've been good to me 

You really have 
been swell to me


"TOOTH FAIRY TOOK YOU TEETH? -TAKE HERS"

HAHHAHA det är så elakt, så ondskefullt, så genialiskt! Det är vidrigt att skratta åt det här, nästan demoniskt vidrigt, men det går inte att hålla sig från det. H-I-L-A-R-I-O-U-S! Det är så förbjudet men man kan inte sluta gapskratta åt dess evilness. Vem fan kommer på sånt här?! Mentally disturbed but yet so funny. Är det så fel att skratta åt det hemska i världen? För jag tycker inte det! Vi behöver mer skratt, även i sådana här former. Trololo!

IN MATTERS OF GRAVE IMPORTANCE, STYLE NOT SINCERITY, IS THE VITAL THING.

PH; Waynetippets & The Sartorialist.

Come to mama sugabuns! Kan inte alla män se ut såhär? Djurhudade skor, kavaj, slips, fancy bags, skräddarsytt, personligt, härligt och hatt. Riktiga män vet hur man klär sig. Det borde vara ett faktum för varje man i hela världen. Klassiska toner och silhuetter är dessutom något som aldrig går ut ur modet. Hur trött blir man inte på att se killar bära fula tryckta tighta t-shirts, för spexade jeans och gamla leriga sneakerskor? Och hur trött blir man inte på killar som bär allt, från topp till tå, från säsongens trend. Det vitala misstaget många gör, är att följa trender till den grad att man själv inte vet vad sin egna stil är. Därför finns det alltid möjligheten att följa den klassiska silhuetten, den som aldrig går ur mode, för den klär mannen vid alla säsonger, tidsepoker och tillfällen. Det bästa med den klassiska silhuetten är att den aldrig är trendig eller utdaterad, den är bara tidlös. Därför går det inte att misslyckas med en klassiker.

FEELING A LITTLE BLUE TODAY? THIS MIGHT HELP:



"Insanity Wolf is the mentally disturbed cousin of Courage Wolf. While Courage Wolf often encourages people to overcome life’s obstacles, Insanity wolf tells his viewers to rape, kill, and commit other acts of insanity. There is even a Facebook app for Insanity Wolf"


HEJ.

Jag. Orkar. Inte. Plugga. Mer. Men. Måste. Hålla. Ut.  
Vet ni, tänk er att jobba med det här. Ba ligga naken i ett huge glas och häva över sig champagne. With diamonds OFC. Dansa till lite skön jazzmusik och struttin' yo stuff. Pin-up girls, fabulous creatures, i'll tell ya!

DAY 28 - A SONG FROM YOUR CHILDHOOD

LMFAO. Hittade den här videon på min dator, inte nog med att jag älskade A-Teens så har jag gjort en egen video i deras ära. Detta är en video, från 2001, då min barndomskompis Sasha och jag hade bildat en "grupp" som vi kallade för A-Kidz. Ja major retardation. Vi var fullkomligt besatta av A-Teens och tänkte bli nästa generations big thing, alltså A-Kidz. Om inte det hade funkat, hade vi kunnat bli next major whore eller transvestite med tanke på hur vi då såg ut. Jävlar vad vi var seriösa med A-Kidz. Vi gjorde egna koreagrafier, spelade in musikvideos, gjorde föreställningar(för våra föräldrar och andra kidz på gården) och hade till och med stylat varandra till stjärnor. Stylingen gick såklart lite över gränsen, vi var 10-11åringar som sprang runt i magtröjor, minikjolar, tuperade frisyrer och lila ögonskuggor. Se bara på oss i den här videon(fast sminkningen var inte så dålig kan jag lova). Men anyways, det värsta är, att det syns tydligt vilket attention-whore jag är. Det så hemskt framträdande. Sasha blir bakåtknuffad och gömd av mig hela tiden, för att jag vill vara i centrum. Jag ska hela tiden stå LÄNGST fram att det till och med blir överdrivet. Det är också kul att vi försöker få plats med världens mest tramsiga dans på en yta av 6 kvadratmeter. Även om jag skrattar åt hur efterbliven jag var, kan jag inte undgå att vi är så jävla söta här. Vi försökte verkligen här! Det borde man ge oss en eloge för.
Del 04:36, 04:40 och 05:38 är episka. Major ego bitchin by me.

WISHING.

Yeah, I wish the President would stop lyin'
Black babies would stop cryin'
And you brothers would stop dyin'
I wish the police would stop killin'
Politicans stop stealin' and actin' like they not dealin'
When they know they got bricks on the street
At the country club, fixin' to eat
I can see 'em now
I wish we'd get this shit figured out
And stop goin' the trigger route 
And actin' all niggered out
On the block with the nine cocked
I wish we try and stop, stop pushin' for the prime box
I wish we wasn't so obsessed with death
Tell me is it cuz we blessed with less?
I don't know really
I wish the world was safer, I'm scared to travel abroad
That's why I travel with the Lord
I wish a cab would stop for me in the rain
I know you wanna call me insane
I'm a dreamer

I wish my pops didn't die when I was seven years old
If there's life after death, is Heaven this cold?
I wish I could wipe the tears of all the cryin' mothers
Wish New York niggas didn't start flyin' colors
I wish my people stop avoidin' the truth
BET stop poisonin' youth
We need changes for teenagers as they go through phases
More than just a concrete jungle, the world got green acres
I wish I'd been more diligent
Smart cats rhyme militant
The fresh rhyme ignorant
I wish the world didn't give us funny looks
Think we all just dummies and crooks
Athletes and entertainers singin' hooks
We need more black babies that's in the books (read on)
I wish God could take away the pain
I know you wanna call me insane
I'm a dreamer

I wish I didn't get searched when I come through customs
I wish Christians stop beefin' with Muslims
Wish the poor didn't have to take welfare
Wish America had universal health care
Cuz ain't no help here
In a country where we don't fight fair
The American Dream becomes a nightmare
It's all hype here
And on this track, bust all I might bear
I wish Bush just get out of office (get out!)
Before he start World War III and try to off us
It won't cost them, but it will cost us
And right now, believe me, you lost us


(klicka på bilden och få fram låten)

HOSSEGOR, COUNTING THE DAYS.


DAY 26 - A SONG THAT MAKES YOU FEEL GUILTY

Jag fattar nada av den här frågan, vadå skyldig? Skyldig till brott? Skylig till bad outfit? Skyldig till för många vinare? Skyldig till krossande av en annans hjärta? Skyldig till vad!? Så jag orkar inte bry mig om denna fråga, så istället postar jag min hip hop-söndag-låt(från ett vibad old school album som Pete Rock främst producerat)!
Sedan vill jag bjuda er på min söndags-läsning, en sjukt bra diskussion om evolutionspsykologi. LÄS!

I wish I didn't get searched when I come through customs
I wish Christians stop beefin' with Muslims
Wish the poor didn't have to take welfare
Wish America had universal health care
Cuz ain't no help here
In a country where we don't fight fair
The American Dream becomes a nightmare
It's all hype here



TATTOO NUMBER TWO

Lyssnar på den här, den här och den här och självklart den HÄR just nu. För ni vet, det är hip hop-söndag idag.

VAD GÖR VI, NU KÖR VI!

Hör och häpna! Nu ska den här lilla vampyren ta sig ut i solskenet, med den här som lördagens soundtrack. Fina pussar till er alla!

BÖCKER SOM MÅSTE LÄSAS OCH FILMER SOM MÅSTE SES.


1. Eat Pray and Love baserad på Elizabeth Gilberts bok med samma titel. Jag hörde talas om Gilbert för första gången på Oprah Winfrey Show för några år sedan och började läsa boken förra våren. För några månader sen kom filmen ut med Julia Roberts som huvudrollsinnehavare.  Boken är bra. Filmen är magnifik. Jag älskar hur man filmar maten i Italien, de gröna färgerna på Bali och Julia Roberts glowing face. Bra bok, bättre film(som Brad Pitts produktionsbolag producerade). Själva handlingen beskriver Elizabeth själv som går igenom en omvända i sitt liv. Hon åker till Italien under några månader för att äta och njuta(alltså inga bekymmer alls), för att sedan åka till Bali och leva som asket, med meditiation som prio nummer ett. Soundtracket är även grymt bra. Bästa citatet: Ruin is the road to transformation


2. Factotum. Charles Bukowski. Oj. Den här boken är en depressiv men realistisk berättelse om Charles alter ego Henry Chinaski. Den är välskriven, intressant och sjuklig. Kort och gott handlar boken om en alkoholiserad Henry som driver runt och försöker(utan noga ansträgningar) slå igenom som författare. Allt handlar om en melankolisk tillvaro för Henry utan en egentlig drivkraft för att leva. Han byter jobb flera gånger men slutar alltid blå vid spritflaskan. Filmen har lyckats porträttera bokens essens. Det är en lågmäld men mycket bra film. Kristin Asbjornsen har gjort soundtracket, I wish to Weep är klockren Factotum-låt.
Definition factotum: menas en person som gör mycket, aktiviteter och jobb


3. Åh, Perfume av Patrick Süskind. Jag började läsa boken då jag var 14 år. Har läst den flera gånger, om och om igen. Det är helt sjukt hur författaren LYCKAS med att måla upp dofter som läsaren tar till sig. När jag läser boken så möter jag dofter av svett, fiskmarkanden där huvudkaraktären föds, specifika blommor, gammalt glas och människor som trängs. Filmen och boken handlar om Jean-Baptiste Grenouille(utspelar sig under 1700-talet) som vill skapa den perfekta doften eftersom han själv föddes utan kroppsdoft. Så han börjar mörda oskulder och samla deras kroppsdoft tills han möter en kvinna som har den perfekta doften. Filmen är långt ifrån så bra som boken, men jag älskar Ben Whishaw som spelar Grenouille så därför är den här filmen så värd att se. 
Utdrag ur boken: Det finnns dofter som står sig i årtionden. Ett skåp som gnidits in med mysk, ett stycke läder som indränkts med kanelolja, en ambraklump, ett skrin av cederträ äger vad lukten beträffar näsan evigt liv. Och andra - limettolja, bergamott, narciss- och tuberosextrakt och många blomdofter- försvinner efter bara några timmar om man utsätter dem för luft i rent och obundet tillstånd.


4. De tre musketörerna av Alexandre Dumas. Denna bok och Lewis Carrolls Alice i Underlandet var de böcker som fick mitt intressera mig för romaner att växa som 6-åring. Sen dess har jag alltid dragit mig till att läsa romaner från författer såsom Emily Brontë, Gustave Flaubert, Marquis de Sade, Horace Valpole, Steinbeck,Gogol, Bulkakov, Pushkin, Chaucer, Austin och många fler. Den här filmen, har jag faktiskt inte sett, utan har bara sett den från 1993. Den från 1993 är riktigt bra, dock följer den inte boken korrekt, men den är ändå bra att se. Så se den. Så ska jag se den nya. 
Du kan läsa boken på engelska här.


5. HARRYY POTTER av J.K. Rowling! GUD vad jag älskar dem här böckerna!! Jag ÄLSKAR Harry Potter. Jag ÄLSKAR HOGWARDS. JAG ÄLSKAR ALLT I DENNA VÄRLD. Nerd. Första boken, Harry Potter och De Vises Sten fick jag år 2000 i födelsedagspresent av mamma, sen dess: i'm hooked! Fast jag måste erkännna, det är SÅ tråkigt att filmerna exkuderar SÅ mycket från böckerna. Böckernas fångande historia gör att man slungas in i dess värld då man läser dem, man blir då en del av själva Hogwards, perrongen, Diagongränden, Hagrids hus, mordet på Harrys föräldrar och en del av själva Potters hjärna. Filmerna är helt klart värda att se pga effekterna, men böckerna är tusen gånger bättre. TUSEN gånger bättre. Sju böcker har skrivits av J.K. Rowling, sju filmer har visats, en åttonde kommer ut snart(13 JULI!!), den sista halvan av den sista boken, Harry Potter och dödsrelikerna. Det kommer bli så fett att se den sista, den allra sista filmen av hela den här historien. Jag dör. Jag älskar verkligen böckerna, filmerna, karaktärerna, dramat, historien. Allt. Bästa! Hahaha MAJORNÖRDVARNING. Och just det, Harry Potter och den flammande bägaren, är nog den bästa boken som filmatiserats bland dem alla sju. 


6. Krig och Fred av Lev Tolstoj. DENNA bok, är en klassiker. Den är hyllad, läst, älskad, filmatiserad, filosoferad och beundrad av så många världen över. Historien(som är uppdelad i fyra volymer) handlar om två adelsfamiljer, Bezuchov och Rostov och invsasionen som Napoleon gjorde i Ryssland(Hitler försökte sig på ett liknande uppdrag under andra världskriget men precis som Napoleon förlorade han den med, detta har med att ingen orkar med den ryska vintern). Det är en bok som följer en kärlekshistoria mitt i en våldsam historisk förändring i världen. Den behandlar såpopera, transantionella societetsnät, maktpolitik, idioter, underkastelse, vänskap, kärlek och det är en blandning av historia och fiktion. Kort och gott handlar Lev Tolstojs saga om den tragiska och den lyckliga delen av Europa. Historien är så bra, och användbar genom tiderna, att det är fullt acceptabelt att kalla den här boken bland den bästa som någonsin skrivits. Den ryska versionen av boken, slår så klart översättningarna på bland annat svenska och engelska. Det ryska språket går inte att översätta och få till det så bra som det är på sitt originalspråk.Och det finns två episka versioner av boken, en från 1956 med Audrey Hepburn som Natasja och en sovjetisk version(och självklart den bästa och den dyraste filmen i historien) regisserad av Sergei Bondarchuk från år 1965-1967. Vad jag själv erfarat är att boken är miljarder gånger bättre än filmerna, men filmerna lyckas ändå fånga bokens värde, det är en förmedling om det mest meningsfulla i vår värld, kärlek och krig. Men den amerikanska versionen stjäl mycket av den den ryska sagan, den sovjetiska versionen är så mycket bättre, just för att den är gjord av en rysk och den är på ryska. Den amerikanska versionen ger liksom inte den ryska sagan, den rättvisan som den förtjänar.
Läs den bara. 

7. John Steinbeck. Amerikanska realismens främste personlighet. Den här boken, Vredens Druvor, fick mig att rasa på liberalisterna, på kapitalismen, på bankerna och på alla pengakåta idioter som närde på att suga livet av det lilla folket. Den här boken, visar de värsta sidorna ur depressionen hela USA led av under 1930-talet. Boken såklart, som de flesta filmerna jag här nämnt, är MYCKET bättre än filmen. Boken är ett mästerverk, som Krig och Fred. Jag kan inte beskriva med ord hur bra skrivet den är av Steinbeck, han har i alla fall lyckats i denna bok, med att fånga upp den lidelse med inslag av optimism som den centrala familjen lever med. Det är en berättelse då en familj får uppleva bland det värsta som kan hända en människa, att stå hemlös utan inkomst. Så det flyr till Kalifornien där druvor och massvis med lycka väntar. Men såklart, är detta helt fel, det blir genomlidanden i Kalifornien med. Bara för att dem är fattiga. Bara för att dem flyr ett torkat och försvunnet land, bara för dem är människor som vill leva. Herrgud, vill man få en inblick i hur många flyktingar idag lever(fastän många lever värre än karaktärerna i boken) så ska man läsa Vredens Druvor.

DAY 27 - A SONG THAT YOU WISHED YOU COULD PLAY.

Sen jag var liten har jag alltid velat spela cello. Det är så jävla coolt att spela cello. Det är SÅ JÄVLA COOLT att vara cellist. Så coolt, så coolt. Att ha den där stora saken av ebenholtz mellan knäna och dra med en cello-båge över strängarna. Och höra det där djupa och fylliga ljudet. Det finns få saker i världen som kan mäta sig med ljudet av en cello. Hade jag haft tiden och energin just nu, hade jag anmält mig till en cello-kurs. Det kommer jag att göra senare i livet, det vet jag, det måste jag! För det är ett sånt behagligt instrument! Violin är också fint, men den är för högljudd. Cellon användes mycket inom barocken, men sen ersattes den av violen, men under romantiken fick den en ny chans och idag är det mycket inom jazz- och popgenren som man använder cellon. 
Så kan jag även informera att jag älskar J. S. Bach. Bachs sätt att komponera ett cello-stycke är otroligt givande för lyssnare, det är därför han kallas för den store mästaren av kontrapunkten. Man blir salig av att lyssna på hans musik. Därför ÖNSKAR jag att jag kunde spela cello och spela Bachs komposition. Cello Suite No.1 BWV1007 räknas som en av de lättaste stycken att spela på cellon. När man ska precis börja lära sig spela instrumentet får man börja med den här låten. Men samtidigt som jag vill lära mig cellons lättaste stycke, så har jag en innerlig önskan att få spela en av instrumentets svåraste stycke, Paganinis Caprice No.24. 

FUN FACTS: Ljudmässigt sett, är cellon det instrument som är närmast den mänskliga rösten. 





(Yo Yo Ma räknas som en av vår tids bästa cellist).

WE LOVE BECAUSE IT'S THE ONLY TRUE ADVENTURE.








PH; Le love

Nu tar vi det piano ikväll och lyssnar på Charles Bradley.

DAY 26 - A SONG THAT YOU CAN PLAY ON AN INSTRUMENT.

Så nu kommer en fördom om oss ryssar att införlivas. Ja, jag spelar piano. Eller rättare sagt, jag spelade piano. Som ALLA ryska föräldrar(fördom 1.) tvingade min mamma mig att spela piano(fördom 2: jag dansade balett och fördom 3: jag åkte konståkning). Men eftersom vi bodde här i Sverige under min uppväxt, kunde inte någon "tvinga" mig på det sättet som man kan göra som förälder i Ryssland. Jag tänker bara på den disciplin min syster gick igenom när hon fram till tio-årsåldern i Sovjet fick träna varenda dag med gymnastik, dans och musik. Det var timtals av träning per dag, inte som här i Sverige, då går man en timma/vecka och "lär" sig spela eller träna. Hemskt. När vi kom till Sverige, kunde min tioåriga storasyster spela bättre piano än hennes pianolärare. Förstå det! Snacka om att ägget kom före kycklingen. Jag fick från 5-6 årsåldern till tonårstiden tvingas sitta med do,re, mi, fa, sol, la si osv osv. Fast, dum som jag var och eftersom vi bor i slapp Sverige, tröttnade jag på det i tonåren. Så jag slängde pianot åt väggen och fördrev tiden åt alkohol, smink och killar istället. IDIOT. Men, när jag åker till Moskva och hänger hos mormor och morfar ute på landet, får jag alltid ett sug av att spela piano(fastän vi har ett piano hemma hos mamma). Så när jag var där för några år sedan, lärde jag mig ett par ordentliga stycken, så som Für Elise av Beethoven och Rondo Alla Turca av Mozart. Jag har i alla fall bestämt mig, att när jag får barn, tänker jag definitiv tvinga mina barn att dansa, gymnastisera och spela instrument. No matter what. Jag tänker inte köpa dem tv-spel, egna datorer eller något annat som kan generera ungdomars slöhet. Mina barn(jag vet, alla säger så) ska lära sig livets disciplin. C'est tout. 


YOU DON'T OWN THE ROAD FARTGIRL.

Efter flera veckor av gym-vägran och fokus på pilates, lyckades jag ta mig till SATS för spinning och core. Skönt var det såklart och nu känns det som att man är tillbaka på spåret. SATS har även börjat med en ny klass som jag ska börja med nästa vecka, Parkour! Ni vet, det där då man hoppar utomhus som en urban ninja på byggnader i stora städer. Så jävla fääätt. ANYYWAYS. Vad som hände sen, DET VAR INTE TREVLIGT. Jag gick till ICA Maxi direkt efter gymmet, och står i en ganska lång och trång kö. Framför mig står det en latinamerikans tjej. Jag står där och är inne i min egna värld då jag plötsligt chockas av en hemsk odör. Det blir en så häftig reaktion av mig att jag slungas fram med överkroppen och är nära på att spy. På riktigt. Jag ger till och med ljudeffekter till följd av min reaktion. Då vänder sig den där latinamerikanska tjejen mot mig(HON SOM FES YOU KNOW) och tittar på mig som om JAG vore onormal. JAG!! Då tittar jag tillbaka mot henne av äckel, och tänker "Vem FAN tror du att du är som tittar på mig SÅDÄR, ditt socialt missanpassade retard". Jag menar, jag kommer från förhållanden där man uppfostrats till att man inte spottar vart som helst, äter inte med öppen mun och definitivt INTE vädrar in public på det sättet. Det var så otroligt äckligt den där upplevelsen. Jag förstår inte liksom hur man tänker, att släppa sig sådär bland så mycket folk, så tätt inpå. Hon är säkert en sån person som inte skulle bli rörd om jag satte mig ner på samma plats, drog ner brallorna och bajsade. Mitt på golvet då. Sen skulle jag ta en påse och plocka upp bajset och kanske spruta på lite VIM för renhetens skull. She prob'ly wouldn't mind. She prob'ly wouldn't. EUW. Jag säger bara, sånt där ska man hålla för sig själv när man är i en sån situation. Gör det folk. Snälla.

JAG. ÄLSKAR. DENNA.


SHE DAMNED IF SHE WILL, SHE DAMNED IF SHE DON'T.

Blood Pressure av The Kills. Hela albumet är fylld av olika ljud lager på lager, provokativa texter och en mycket mörk deepness. Det är ett sexigt, högt och smutsigt album. Med mycket inslag av blues spelas låt för låt i en våldsam sammansättning. Alisson Mosshart och Jamie Hince har skapat sin egna lilla dödshistoria. Lyssna på 60-tals modinspirerade Satellite och hör den mörka blues-rytmen akompanjerad av en effektfull gospelkör. Baby Says är en rytmiskt maskinladdad låt, som tillsammans med en häftig gitarrdelning påminner om spöklik surflåt.
Overall är kemin i Blood Pressure otrolig. Hince gitarrspel är helt perfekt för Alisson Mossharts lustfyllda och förbannade sång. Det här är helt klart ett album för upphetsning av det sexuella, det djuriska och samtidigt det dödliga.  


THE SOCIAL NETWORK.

Wow. Såg nyss filmen The Social Network tillsammans med min roomie. Wow. Den var grymt bra. Wow. Bra manus, bra kamerateknik, bra soundtrack, bra allt. Jag blev på riktigt imponerad hur man exempelvis filmade då när Winklevi tvillingarna hade roddtävling. Med en fantastisk kamerafokus och i bakgrunden en egenmixad version av Edward Griegs In the Hall of the Mountain, lyckades man pricka in den rätta Harvard-känslan vi som tittare ska få. Jag fick på riktigt rysningar. Det var så jäkla mäktigt. Filmen är även en viktig påminnelse till oss alla hur nära Facebook är oss alla. Jag har haft Facebook sedan slutet av 2006. Det är inte så länge, men samtidigt väldigt länge för vår virtuella värld. Samtidigt som jag gillar att jag varit med så länge är det också skärmmande hur mycket tid man lagt ner på Facebook. Det är en ritual för människor runtom i världen att logga in på Facebook(vissa behöver inte ens logga in, utan är alltid uppkopplade) och vidareföra för världen om vad man gör, fastän man inte ser den värld som ser vad man själv gör. Man skulle kunna skriva en hel avhandling om hela fenomenet. Så mycket. Men i alla fall, var den här filmen en klar tia från mig. Jag blev på riktigt imponerad, en stor eloge till David Fincher(som även gjort Fight Club och Benjamin Buttons otroliga liv) som regisserade filmen.
FUN FACTS: Mark Zuckerberg är också känd för att kunna citera dikter ut Illiaden. Och han kan tala klassisk grekiska(bland flera andra språk). 


LIFE AIN'T EASY.

Det stormar i Halmstad. Soligt men stormigt. Nu ska jag se Star Wars Episode VI och sen plugga lite. Börjar bli förkyld av någon anledning. Fan. Då lyssnar vi på den här.

DAY 25 - A SONG THAT MAKES YOU LAUGH

FREAK! Hon säger "Way HO" hela jävla tiden när det är "Way OHHH" i denna låt från The Outhere Brothers. Låten kom ut 1995, på deras album 1 Polish, 2 Biscuits and a Fish Sandwich(världen skönaste albumtitel ever). Fun facts: En del av texten(Girl your booty is so round...) är snodd från Prince låt Erotic City. Men skön är den, och då menar jag den här versionen. För hon är så JÄVLA SNEAKY. Kolla in i slutet när hon liksom flörtblinkar med tittaren. HA!


SKYDIVING.

PH; Google

Då börjar vi spara pengar för det här. Skydiving. Fett.

TIPS: BÄSTA MORGONSTRETCHEN:


HOMICIDE.


HOSSEGOR SURFING.

PH; Kelly Slater.

Nu är det bestämt. Åker till Hossegor för att surfa i en vecka. Ska bli så JÄVLA skönt att bara spendera varenda dag till att glida på vågorna. Som jag längtat. Så nu bokar jag en vecka i Frankrike, före Quicksilvers tävlingar(för då är det fullsmockat med folk där). Men jag funderar lite på att åka till Portugal för där är vädret lite stadigare fast samtidigt vill jag spendera tiden i Le France eftersom ja, det är Le France. Jag älskar ju allt som är franskt. Så en veckas surfing i Hossegor som ska ha sjukt bra vågor(men tyvärr kan det bli ostadigt väder men det skiter vi i). Jag blir glad bara jag får min bräda på vattnet, ett glas vin efter det och sand under mina tår. Funderar på om jag ska bo direkt på stranden i tält eller om jag bokar boende på ett hotell. Vore härligt att sova under en bar himel vid stranden. Ljudet av havsbrus kan inget mätas med, its fucking glorious. OCH UNDERBART. Jag spenderade en gång en natt vid Svarta Havet. Det var sjukt mysigt. Visst det blåste och så, men man blir lugn av att vara mitt i naturen. Det ultimata för människan. Vårt grundläggande väsen trivs bäst där. Åh vad det ska bli skönt att åka.

PEACE AND LOVE WITH SOME WAYOUTWEST.


Peace and Love 2011 är fastställd. Vi åker ett jäkla stort gäng med massa sprit och massa lyckliga humör. Bob Dylan kommer dit likaså Deadmau5, M.I.A, Ziggy Marley, Mando Diao, Looptroop, Miss Li, Lykke Li och CunninLynguists. MEEEEEEEEEEEN, idag fick jag höra att KANYE WEST kommer till WayOutWest. Jag dör. Kanye Fucking West. Och Edward Sharpe & The Magnetic Zeros. Men Kanye West, kom igen. Han är ju bäst. Senast albumet är bland de top bästa albumen i hela världshistorien. Han skapar konst. Visuellt och audionomiskt. Exempelvis är Gorgeous, Devil In A New Dress och Blame Game några låtar som jag inte kan sluta lyssna på. Vackert, vidunderligt och vinnande helt enkelt.
Hoppas han tar med sig lite sidekicks till WayOutWest, typ som Raekwon, Kid Cudi eller Rick Ross. Hoppas hoppas hoppas. Jag dör. Kanye West.

DAY 24 - A SONG THAT YOU WANT TO PLAY AT YOUR FUNERAL.

Ain't No Sunshine har jag varit bestämt med i fyra år att jag ska spela på min begravning(Bill Withers är bäst, lyssna på Grandma's Hand så förstår ni). Alltså, jag sitter inte och deppar och tänker "När jag dör...buhu". För jag vill inte att folk ska gråta när jag dör. Utan istället vill jag att man ska tänka på det roliga man upplevde med mig och då skratta! Fast den här låten är iof rätt sorlig så DÄRFÖR har jag EN TILL låt som jag DEFINIVT ska spela på min begravning. Det blir då U Can't Touch This. Bara för att. 





PRESS THE FUCKING LOVE BUTTON.



Jag ÄLSKAR Britney Spears. Sen dag ett. Hon är så cool och skön den tjejen. Rakar av sig håret, gråter in public, strippar och leker samtidigt oskyldig. Och som ett stort jävla PLUS så gör hon världens bästa musik. Hennes senaste album Femme Fatale är en klockren fest-visa. Hon har verkligen steppat up i sin musik, mognat och gjort något som passar henne och hennes röst(JA, hon sjunger bajsdåligt). Men GO Britney säger jag bara! Kvinnan är ju helt fantastisk!

FUCKED.

Hahaha har ni sett Expressens reklam ute på stan ÖVERALLT. På tuben, spårvagnen, bussen, tåget osv osv. Klyschor som "Någon läkare som planerar att fuska med sjukintyget" och "Någon direktör som planerar att fuska med skatten" och bla bla bla. Jag tycker dem är så roliga eftersom vem fan läser Expressen eller Aftonbladet för att få "top" storys om sådant som är viktigt? När man klickar in på deras hemsida är det annonser, annonser, kändistjafs, annonser, kändistjafs, annonser och slutligen annonser som får all utrymme. Vad dem egentligen borde skriva är "NÅGON KÄNDIS SOM PLANERAR ATT TORKA SIG SJÄLV I RÖVEN IDAG?". För det är ju det som dem mestadels skriver om. Alltså om stackars människor. Kändisar. Och fetma. Ni vet.
BEVIS 1 FRÅN SKITBLASKAN.
BEVIS 2 FRÅN SKITBLASKAN.
BEVIS 3 FRÅN SKITBLASKAN.

HÖRRNI! JAG KÄNNER ATT SOMMAREN ÄR SNART HÄR.

Så då lyssnar vi på den här.

FROM SWEDEN WITH LOVE



Snart kommer Fialotta hit. Sen åker jag tillbaka till Halmstad. Efter helgens äventyr har jag börjat fundera på vad jag håller på med. Varför jag inte satsar till HUNDRA PROCENT istället för att fly från det. Jag vet att jag kan få det men istället springer jag ifrån det av rädsla. Kanske för att jag sårat för mycket och blivit själv för sårad. Men hela livet går egentligen ut på att ta risker och spela livets ryska roulette. Vilket jag borde inse och satsa gärnet för. No matter the cost. Men det går liksom inte. Någonting inom mig sätter stopp och säger gör inte det. Du vet vad som kan hända. Fast, vi lär oss varje dag från våra misstag. Varför tror jag att jag inte kommer att lära mig av det här om det blir ett misstag? 

True love is like ghosts, which everyone talks about and few have seen.
/François, duc de La Rochefoucauld


DAY 23 - A SONG THAT YOU WANT TO PLAY AT YOUR WEDDING.

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore

Nat King Cole med L-O-V-E. Den är P-E-R-F-E-K-T för att spela när man gifter sig. Jag är inte en sån tjej som vill ha ett stort och påkostad bröllop utan istället vill jag gifta mig i en härlig liten kyrka någonstans i centrala Europa, på ett berg eller mitt i en gammal del av en stad typ som Wien. Jag vill ha en medeltida kyrka som luktar ljus, ekar och har oljemålningar från äldre dar. Ni vet. Bara mina närmsta, familj och några vänner får komma. Jag ska klä mig i en enkel och väldigt modest vit klänning med lite spetsdeltajer och i handen bära en blombukett av vita liljor. Även om jag inte tror på gud eller eller hela den kyrkliga institutionen så vill jag SÅ GÄRNA ha en mysig och mossig präst som viger oss.
Men den här låten ska inte spelas inne i kyrkan utan den ska spelas vid mottagnen efter det. Mottagningen som hålls rum ute i en lummig, upplyst trädgård, då ska den här låten spelas när jag och han dansar. Herregud, jag är visst mer brudig än vad jag trodde. HA!

Jag slängde även in den bedårande versionen av L-O-V-E från filmen Little Rascals som jag älskade som ung.




INFECT ME WITH YOUR LOVE AND FILL ME WITH YOUR POISON.



ÄLSKAR den här videon. ÄLSKAR den här låten. ÄLSKAR Kanye. ÄLSKAR Katy. ÄLSKAR kläderna. ÄLSKAR sminket(Kabuki). ÄLSKAR hennes meddelanden. ÄLSKAR hela den futuristiska känslan. ÄLSKAR allt. 

Jag får såna sjuka rysningar när Kanyes skepp åker iväg och kameran zoomar in på Katys "Alien" i blåa kläder. OMG. OMG. OMG. Det här är på riktigt den vackraste videon jag sett på länge. Avatar möter An Inconvenient Truth helt enkelt. Genius.

DAY 22 - A SONG THAT YOU LISTEN TO WHEN YOU'RE SAD

Då jag lyssnar på den här blandas jag av någon slags eufori, ledsamhet och förhoppning. Kan inte riktigt förklara varför, men det händer very often. Jag älskar verkligen den här låten.


THINGS I NEED.

Jag vill ha silvriga naglar, fetaste silver ringar och röka Slim Cigarettes...


Jag vill ha den här mannen:


Jag vill göra den här tatueringen, just där, till mitt nästa projekt:


Jag vill sitta på vår partymobil destination Borlänge för att se Dedmau5 och Bob Dylan:


Jag behöver klä mina brunbrända ben i shorts tillsammans med en fresh vit skjorta och converse:


Och jag vill åka till Paris, till Rue de Verneuil och se Serge Gainsbourgs hem som den exakt lämnades efter hans död den 2 mars, 1991: 

AND WE WILL HUSTLE, HUSTLE, HUSTLE TO BE FREE.

Bakfyllan idag är obeskrivlig. Men jag hade en SJUKT(ja jag vet, en antonym) rolig kväll igår! Det började med en födelsedagsförfest i Fridas nya lägenhet! Fresh home var det! Vi drack bubbel, åt en jättegod tårta och hade det allmänt trevligt. Frida fick av oss en cykelkorg speciellt för katter så att hennes Zombie kan få åka med på cykelturer! Sen bjöd Villiam på lapdance. Fo real. Avklätt och allt. Mys. 
Jag drog sen till Strömpis tillsammans med några killar och dansade mig lycklig. När klubben stängde drog vi sedan tillbaka hem till Frida för efterfest där det spårade mellan en kille och mig. Han var som en påse testosteron och jag, ja jag var jag. Eftersom stämningen sjönk gick vi istället hem till Sebastian och fortsatte att festa där. Magnus, en av killarna, fick en snefylla. Han försökte lägga sig i kalsonger i Sebastians säng och när Sebastian började tjafsa emot honom, så började han säga "men jag bor här, här, här här, i Stockholm..ish." Och om och om igen, upprepade han att han bodde i Stockholm...ish. Hahaha! När man satt där som åskådare, full, trött och jävligt lättroad, då var det här ASKUL. Anyways, vi hade slumber party och jag kom typ precis hem från Sebastian. Nu sitter jag här och ska ta mig ett bad, ta på mig lite varmare kläder och sen röra mig vidare mot några kompisar. HEJ!

LÖRDAGENS BÄSTA?

PH; ANNA

DAY 21 - A SONG THAT YOU LISTEN TO WHEN YOU'RE HAPPY.

När man lätt trippar över gatorna, solen skiner i ansiktet och man vet att "idag är en bra dag", då är den här låten ett givet val att lyssna på. Den tillhör soundtracket till filmen 500 days of Summer, en annorlunda kärleksfilm. När man sett filmen så förstår man själva låtens essens. Men allvarligt. It's a really nice song. Really nice. Really nice.







DAY 20 - A SONG THAT YOU LISTEN TO WHEN YOU'RE ANGRY.

Jag är inte så mycket för att lyssna på musik som gör mig ÄNNU argare när jag redan är arg. För när jag blir arg, då är jag arg. Men den här bjuder jag på för den har jag lyssnat på sen jag var.. typ 17 vid bad moments.




MOT HEMSTADEN.

Tar min röda man mot östkusten. Födelsedagsfirande, middagar, kvalitetstid för familjen och massa annat står på agendan under de fem dagar jag ska vara där! HEJ!

LE LOVE.


















PH; Le Love
SONG; Anthony & The Imperials - Hold on to someone


DAY 19 - A SONG FROM YOU FAVORITE ALBUM.

FYFAN vad ångestfylld denna utmaning är. Jag har SÅ många alternativ att tvingas välja mellan. Så jag valde då The Doors debutalbum The Doors. Jag är fullkomligt förälskad i The Doors och avgudar ALLA deras album. Denna The Doors ligger enligt Rolling Stones lista av 500 av tidernas bästa album, på plats 42. På det här albumet finns flera klassiker såsom The End, Break On Through, Crystal Ship och Light My Fire(ofc). Jag blir helt galen av att höra Jim Morissons röst. Han är ju en legend. Men mer än så kan jag säga att det här albumet betyder så mycket för The Doors karriär eftersom publikens största favorit bland alla The Doors låtar, Light My Fire, ligger på det här albumet. Den liksom representerar The Doors tidiga ambitioner och karaktärsdrag. Låten handlar om att "elda" upp kärleken, passionen, lusten. Eller ja, det finns flera tolkningar för denna låt. Och självklart handlar många tolkningar om droger. Well, det får man själv besluta när man lyssnar på den. För jag tror det är en blanding av lust och droger som pressar människan till en önskad nivå, living on the edge liksom. 








RSS 2.0