LITTLE AMY.



Asså. Nej. Den här kvinnan är en av historiens bästa låtskrivare och artister. Amy Winehouse. Okej så hon har alltid varit en loader, privat då men vad gäller henne yrkesmässigt, så är hon genialisk. Men i början av juni släpptes denna unga kvinna ur rehab och en och en halv vecka senare stod hon på scen i Belgrad och gjorde den absolut mest förnedrade konsert jag någonsin sett. Inte ens Jim Morrisons vildaste scenframträdanden mäter sig med det här. Både Back to Black och Frank är album som alltid kommer att stå kvar i tiden, och hon kommer alltid för mig vara en av tidernas bästa kvinnliga artister. Så jag tycker bara synd om henne och jag förargas av detta spektakel, hur kunde man låta konserten pågå? Varför låter man henne stå kvar där?! 
Talk about ramblin' woman. Dessa låtar är därför Amy Winehouse för mig: 


DET COOLASTE JAG NÅGONSIN SETT PÅ INTÄRNET: AWESOME WITH AWESOME.


Charles Bukowski & Mickey Rourke


Bob Dylan & Mohammad Ali


Salvador Dalí & Coco Chanel


Ella Fitzgerald, Duke Ellington & Benny Goodman, New York, 1948


James Brown & Mick Jagger


Sonny & Cher & Twiggy


Bob Marley, Mick Jagger & Peter Tosh


Andy Warhol & Albert Hitchcock


Wilson Pickett & Jimi Hendrix, 1966


Vivien Leigh & Ringo Starr


George Lucas, Akira Kurosawa & Francis Ford Coppola


Marlo Brando & Charlie Chaplin


Bland annat Art Blakey, Dizzy Gillespie, Benny Golson, Coleman Hawkins, Thelonious Monk & Lester Young


Ella Fitzgerald & Marilyn Monroe


Simone de Beauvoir, Jean Paul Sartre & Ernesto ‘Che’ Guevara, Cuba, 1960



OMG! Bästa tumblr jag någonsin stumbled upon. Awesomepeoplehangingouttogether har postat en MASSA bilder på kändisar som hänger med andra kändisar OCH det är bara massa sjukt grymma kändisar(typ Clark Gable, de Beauvoir och Hunter S. Thompson). Och NEJ det är inte lökigt på något sätt, whats so ever. Tvärtom. Det är det coolaste jag sett på internet. Checka mer HÄR.

HER COLLARBONE TRIPPED OVER MY SHOELACES.



Hade mitt första arbetspass på mitt nya jobb idag. Det gick jävligt bra. Idag är det sommar. Det är jävligt skönt. Därför sitter vi ute i solen och lyssnar till bra sound. Det är ännu skönare. HEJ

TODAY'S MONDAY.

Today's temper: Calm
Today's feelings: Mellow
Today's "have to do": Go out with the dog. Leave a package at the postoffice. Wash my hair.
Today's outfit: Zebrapatterned shorts and a gray t-shirt
Today's hairstyle: Messy messy
Today's schedule: Meeting up with a friend, take a stroll and then going to bed early since my first day of work is tomorrow at 07.00
Today's most wanted: Little Coco, who sits right in my lap!
Today's longing: Jersey Shore. As usual. 
Today's wonder: What to wear on saturday releaseparty
Today's addiction: Air
Today's most boring: Washing my hair
Today's magazine: SvD
Today's song: Scary Monsters and Nice Sprites by Skrillex


NEW BOYZ - TOO COOL TO CARE.



New Boyz är the founders of dansformen Jerkins' soundtrack då de släppte låten "You're a Jerk" 2009. Jerkin' är en dans/livsstil som de svarta La-kidzen i tojta brallor kör på. Dansen går ut på att man rör på benen konstistent genom att hoppa fram ett ben och slänga bak det andra(tänk almost the Carlton-dance men lite hippare). Legacys och Ben J's andra album To Cool To Care är ett album som de släppte för att bredda publiken lite, det är inte lika minimalistisk jerksnäv utan innehåller inslag av mer pop och synt. Texterna är dock innehållslösa, tonårspräglade och ofta ganska sappy men när det görs i kombination av catchy tunes blir albumet eller nej, vissa låtar blir ändå lyssnarvärda. Det är easygoing rap-pop, klart inte originellt men oh so cool sometimes. I exempelvis låten I Don't Care har gruppen en speedad sampling av Yeah Yeah Yeahs hit Heads Will Roll och är ett showcase på en högre nivå, både lyriskt (That pussy from my wish list//I stop calling them kitty cause them cats be on that fish shit) och beatmässigt, men inte så konstigt eftersom gruppen skapade den i samarbete med Kanye West skyddsling Big Sean. Backseat är gjord tillsammans med The Cataracs & Dev(från Far East Movement) och är ett synkopererad slagverk som flörtar med damerna om lite backseat-lovin'.  Men sen finns det ett par sjukt dåliga låtar som exempelvis balladen Let U Leave och den billiga tugummipoplåten Meet My Mom som är så dålig att jag vill kasta högtalarna i väggen när jag hör den. Texten till den sistnämna låten är såhär dålig:

I got a girl her name is perfect,

I lost the others but I think she's worth
Ahh I did do many foul things in the past
Now I'm settling down
Man I'm so happy I finally found someone my style, style, style

Men överlag funkar vissa låtar(youtubeklippen ovan) på det här albumet som en-swaggin-day-att-sitta-och-pumpa-lite-festlig-musik-i-väntan-på-något-bättre. HEPPÅRE.

HAPPY AS A HIPPO WHILE HAPPENING.



Hittade lite roliga bilder på mig från förr. Herregud vad jag alltid har varit en sådan cookie. Peachy and creamy at the same time! Nej men jag kan alltid gå tillbaka och säga att "fan vad kul jag hade det". Slösade inte en enda minut av livet. Spenderade det alltid med något kul, bra eller meningsfullt. Det känns jävligt bra. Jävligt bra. Nej, nu låter jag som om jag vore femtio, which I am not! I am young and fabulous!Och jag älskade den här låten. Okej. HEJ!

p.s jag gillar jag mina überheta flipflops på den första bilden(jag bär aldrig flipflops nowadays so you all know).

GIFTED(MASUKA REMIX)



Tjatar ut Patrik och Johan med mitt "förklara mer om dubstep!!", känns det som. Jag älskar verkligen att lära mig någonting nytt och just nu är det genren dubstep som jag vill lära mig om. Jag kan typ ingenting om det förutom att det är tvåtaktad och att det liknar lite hip hopish, reggeaish och att man kan verkligen inte dansa till det. Igår festade jag med ett gäng underbara brudar tillsammans med Johan och fick då höra en asfet remix av en låt jag inte hört på hmm.... 2 år. N.A.S.A:s låt Gifted som han gjort tillsammans med Kanye West och Lykke Li. Masukas remix som du ska definitivt trycka på här ovan, är helt jävla insanebra. Har man en fet bas och ett lyssnarvänligt öra, blir den här låten kraftigt mäktig. BÄSTA youtubekommentaren:

Finally a song i can eat my cat to.
kldnamedcudder 5 dagar sedan 81 


IT'S ONE OF THOSE DAYS WHEN YOU ENJOY LIFE AND LISTEN TO HIP HOP.



Idag kommer Annika till Örebro! GLÄDJEN! Så jag startar dagen(litebakfull) med en låt från Soul Theory och Reks och en från London-newbien JoLeon Davenue. Skön snubbe med riktigt go röst som är klart värd att hålla koll på, ladda ner hans 7-trackade-album om du klickar på "Share". Men nu är det dags för mig att dra fram min pimpmobile och rulla ut. Peace!

TODAY'S FRIDAY.

Today's temper: Calm
Today's feelings: HAPPY
Today's "have to do": Go to the postoffice and pick up a package
Today's outfit: Gray tshirt and a forestgreen long skirt
Today's hairstyle: Just hanging
Today's schedule: Reading some poetry and then going home to my friends house for some roséwinedrinking and later dancing at a club
Today's most wanted: The whole Celine RST12 collection. Like now
Today's longing: When I put the first step on the dancefloor
Today's wonder: What's the plans for my summervacation?
Today's addiction: Iceslush
Today's most boring: Billz
Today's magazine: Världens Historia
Today's song: Give Peace a Chance by The Plastic Ono Band


BACKSTAGE PRESENTATION: ACNE SS12


VENICE KIND OF LOVE.

PH; ?
Så jag har en dröm. En dröm om att jag aldrig tänker sätta min fot i Venedig utan den person jag väljer att dela med den där underbara, ofrånkomliga, söta, vackra, äkta, löjliga, obekväma, tidskrävande, kan-inte-leva-utan-varandra kärleken. Jag må vara en drömmare, en romantiker, naiv men jag tycker att den här idén är helt fantastisk. Och eftersom att jag velat det här sen jag var liten, vill jag att den person jag åker med, ska känna sig ytterst speciell eftersom han får vara den tursamme man som får dela den här resan med mig. How peachy is that!

WOMAN IS THE NIGGER OF THE WORLD.


PH; Me.

THE HARP AT NATURE'S ADVENT STRUNG, HAS NEVER CEASED TO PLAY; THE SONG THE STARS OF MORNING SUNG, HAS NEVER DIED AWAY.




Jag får ont i magen när jag ser sådana här bilder, verkligen en vridning djupt nere i magsäcken. Jag har alltid drömt om att få se Alaska(amongst many other places on our planet ofc). Alaska har på något vis alltid stått mitt hjärta nära. Det är liksom en kärlek till en plats som både skrämmer och bedazels me! Kombinationen av snö, vackra berg, rikt djurliv, tystnad, renlighet, historia och drömmar ger mig kalla kårar då jag ser på bilder från Alaska. Magnifikt och vackert. Stort och krävande. Djupt och ålderdomligt. Det är inte omöjligt att ta sig dit såklart, men det blir isåfall ett jäkla stort projekt. Men så värt det. Precis som Kazakhstans natur, dess stäpp specifikt, vill jag rida på hästar långt ute på Alaskas vägar som ingen annan rest igenom. Det ska vara orörd mark, områden som ingen vågar ta sig till och stillsamma vägar. Nu kanske jag drömmer för mycket, men såväl det är drömmarna som tar oss någonstans i livet iaf. Jag vill ju rida på stäppen i Kazakhstan så varför inte i drömlandet Alaska? Ingenting är omöjligt. Om jag inte får möjligheten att besöka Alaska så får jag helt enkelt nöja mig med Kazakhstan eller den östra delen av mitt hemland Ryssland. Åh vår vackra planet!

The harp at Nature's advent strung
Has never ceased to play; 
The song the stars of morning sung
Has never died away.

And prayer is made, and praise is given, 
By all things near and far; 
The ocean looketh up to heaven, 
And mirrors every star.

Its waves are kneeling on the strand, 
As kneels the human knee, 
Their white locks bowing to the sand, 
The priesthood of the sea! 

They pour their glittering treasures forth, 
Their gifts of pearl they bring, 
And all the listening hills of earth
Take up the song they sing. 

The green earth sends its incense up 
From many a mountain shrine; 
From folded leaf and dewy cup 
She pours her sacred wine. 

The mists above the morning rills 
Rise white as wings of prayer; 
The altar-curtains of the hills 
Are sunset's purple air. 

The winds with hymns of praise are loud, 
Or low with sobs of pain, --
The thunder-organ of the cloud, 
The dropping tears of rain.

With drooping head and branches crossed
The twilight forest grieves, 
Or speaks with tongues of Pentecost
From all its sunlit leaves.

The blue sky is the temple's arch, 
Its transept earth and air, 
The music of its starry march 
The chorus of a prayer. 

So Nature keeps the reverent frame
With which her years began, 
And all her signs and voices shame
The prayerless heart of man.
- John Greenleaf Whittier

CELINE RST2012



Celine levererar som vanligt. Denna gång inför RST2012. Gillar verkligen längden, kontrasterna och fräsheten i de enfärgade plaggen. Vill ha allt. Inspireras av allt. Älskar allt.

SEMI-PORR MED FEMINISTISKA INSLAG TILLSAMMANS MED KVINNOFÖRTRYCK OCH VÅLD. YEAH.



Russ Meyer var en amerikansk filmregissör och producent som skapade filmer som ofta hade inslag av våld, satir, sex och självklart storbröstade kvinnor. Han har till och med gjort en film som är enbart till för att visa toplesskvinnor som dansar till modsmusik, Mondo Topless heter den. Han gjorde ofta filmerna råa, argsinta och väldigt intensiva. Det var inte bara genus som involverades utan även en del rasim. Han hade titeln "King of the Nudies" på grund av hans specialitet att använda sig av sex och nakna kvinnor. Hans mest kända film var Faster, Pussycat! Kill! Kil! från 1965 och han var känd av att alltid använda kvinnor med getingmidja, fylliga och naturligt storbröstade. Det var inte förens i hans film Up! från 1976 som han använde kvinnor med silikontitties. Även om Meyers filmer kan te sig vara kvinnoförtryckande(i många scener lyder kvinnor det deras män beordar dem med) så menar han i sina filmer att kvinnorna är starkare än männen därav är han en feministisk filmskapare. Oftast handlande det om kvinnornas behov och kamp för deras sexuella tillfredställelse. 

Så med det sagt vill jag verkligen rekommendera hans filmer, det är grymt intressant och spännande det han har skapat. Det kan vara ibland amatörmässiga, ibland genialiska men framförallt jävligt bra gjorda. Jag gillar verkligen hur han använder vackra och bystiga kvinnor, något man idag inte ser mycket av. Han lyckas även dra min uppmärksamhet med kampen mellan kvinnan och mannen, den erotiska kampen då. Det finns en slags glöd i hans skapande, en dragningskraft för det absurd våldsamma och sjuka men samtidigt med en hint av amazonkvinnor som helt enket bara vill knulla. SE!(hela filmen Valley of the Dolls finns på youtube)

HEY LIL BETCHES.


TINY BEAUTY QUEENS



WOW. Tänk att se ut såhär? Och de här flickorna har inte ens kommit in i puberteten! Jag som 23 åring är fan fulare än de här små bebisarna. De ser verkligen ut som Stepfordwife/Stripperella/Trannie/Grannie-babies. Det är helt sjukt hur människor kan värdera och uppmuntra sina barn att bry sig, att engagera sig och att känna drivkraften för dessa tävlingar under en sådan ung ålder. Mina barn ska fan leka med kritor och hoppa i pölar, inte drivas till galenskap med smink, tantkläder och permanentat hår vid 5-års åldern. Idioti. Och tänk, sådant här uppmuntrar sjuka människor till att sitta och runka till dessa bilder. Pedofiler som njuter av att se småflickor i för vuxna "bikinisar" med pushup och inlägg. Jag tror inte på att förbjuda något, eftersom var man ska bestämma vad man vill över sin kropp och sina vägval. Med vad gäller barn, speciellt outvecklade barn, tycker jag faktiskt att det här borde vara förbjudet. Dessa småglin har inte valt detta själva, eftersom vissa är så pass unga att dem förstår inte ännu vad som är rätt, vad som är fel, vad som är vackert, vad som är fult, vad som är sjukt, vad som är hälsosamt. Därför vet jag att det är föräldrarna som pushat dem till detta. Därför är det inte deras val. Därför ska det förbjudas. Fyfan.

MIN LILLA DRÖM, MITT LILLA CAFÉ, LA MIA CASETTA MAGICA.


(SÅHÄR SKA INGÅNGEN SE UT TILL MITT LILLA CAFÉ)
Sen jag var ung har jag haft drömmen om ett litteraturcafé någonstans i södra Italien. Jag har alltid önskat mig ett mysigt café någonstans i ett område med kullerstenar och växter på gamla trasiga murar. Cafét ska vara dovt, mörkt men samtidigt fyllt med färg. Gröna, röda och gula färger ska dominera tillsammans med mycket mycket mörkt trä. Lokalen ska täckas med mattor, sköna fotöljer och bord och jag ska servera arabisk mat tillsammans med desserter enbart gjorda på choklad. Men framförallt ska alla väggar vara täckta av böcker. Det ska vara tidningar och böcker överallt. Det ska vara så fullt med böcker, att om någon snor en eller två böcker, så ska det inte spela en stor roll eftersom jag redan har så många böcker. Det ska vara alltifrån böcker om grekisk mytologi till romaner av Marquis de Sade och Mikhail Bulgakov. Tänk rökelser, gamla filmaffischer, kristallkronor och jag bakom en disk med en silverbricka fylld med chokladtryffel att bjuda på. Mitt café. Och det ska heta La Mia Casetta Magica.

IN THE MORNING GLAD I SEE, MY FOE OUTSTRETCHED BENEATH THE TREE.



MY ONE AND ONLY: FRÉDRÉIC CHOPIN.

Så jag har en kärlek till Frédéric François Chopin. Sen jag var fjorton år har jag lyssnat på hans kompositioner. Jag mår alltid bra när jag lyssnar på Chopin. Hans musik inger mig alltid lugn och ro. Det finns någon slags förälskelse i de associationer jag får när jag lyssnar på hans pianostycken. Det finns en anledning varför han kallas för ”pianots poet”.

Chopin föddes 1810 i Polen och emigrerade till Paris 1830 under Rysslands förtryck mot polackerna. Som kompositör och pianolärare tjänade han sitt leverbröd och hade en relation med författarinnan George Sand(pseudonym). 1849 dog han av dålig hälsa men titulerad som en av mästarna av musik under Romantikens era.

Chopin har ett djupt, tekniskt krävande och poetiskt sätt att skapa musik. Han var en innovatör och utgjorde precision vad gäller fingerfärdighet och känsla. Den nya genren Nocturne som John Field uppfann, tog Chopin till en mer impregnerad nivå, mer populariserad och expanderad.

I hans Mazurkor uttrycker han nationalism och bygger dessa på den traditionella polska dansen. Eftersom att han tvingades att emigrera från Polen till Paris, ville han precis som många andra östeuropeiska kompositörer på denna tid, visa sin kärlek för hemlandet.  Att han tog den nationella musiken och skapade en mer allmänt värdig musikgenre av detta, gjorde honom till innovatör. Exempelvis Polonaise i A-dur, Op.40 No.1 var ett sådant stycke som inspirerades utifrån en nationell anda men som kunde tas emot av allmänheten. 

Enligt mig var han bäst på nocturnes. "Chopin Nocturne" innebar att Chopin använde en låt-liknande melodi i höger hand som är den viktigaste funktionen till nocturne som helhet. Det ger ett resligare emotionellt djup till stycket. Detta tillsammans med att Chopin spelade med brutna ackord på vänster hand som fungerade som rytmen under hans högra ”melodiska hand” och att han använde pedalen omfattande för ett mer känslomässigt uttryck, betecknar dessa attribut som ”Chopin Nocturne”. Med en melankolisk och känslomässig stämning i sina melodier komponerade Chopin verk som jag under 2000-talet absolut avgudar och älskar.

Det är när man lyssnar på honom som man vill sitta i en trädgård ute på landet, under en stor, mastig ek och titta ut mot höga dalar och djupgröna skogar. Sitta där med en doftande bok som passar denna sinnesstämning, det vara Gustave Flaubert, Johann W. von Goethe eller Alexander Pushkin. Jag tänker ofta på när jag bodde en kort period i England och var ute 4-5 timmar om dagen och promenerade ute i de vackra omgivningarna. Jag lyssnade alltid på Chopin på dessa turer samtidigt som jag fick se slott som tillhörde Henrik VIII, lösa rådjur i en stor park och engelska trädgårdar. Det var perfekt till att lyssna på Chopin. Fast, jag tycker att det finns nog alltid ett tillfälle att lyssna på Chopin; jag vill alltid sova till Chopin, äta till Chopin, duscha till Chopin, slappna av till Chopin, dricka vin till Chopin, älska till Chopin. Jag förstår inte hur man kan ogilla Chopin. Det finns bara kärlek till och från hans musik. Mon dieu

Här är några av mina älskade favoriter: 





LITTLE BIT ABOUT ME.


(Tryck på bild för musik)

DEAR SANTA.


Så jävla ruuulig! 


Behöver sminka mig sådär NU(är inne i en smink-period, då jag vill testa allt innan huden blir hängig och grå, ja något som vi kvinnor måste leva med i vuxen ålder).


Det här kan beskriva hela min stil i ett och samma foto. Långt, kort, böljande, hud, sexigt, luftigt, enfärgat, svart och bekvämt. Jag vill äga allt på bilden. Speciellt de svarta lårhöga "strumporna". Om jag inte hittar något ska jag banne mig sy eget. Eller ja, rita upp och sen lämna in hos någon som kan sy. Ja det gör jag. JA!

THE BEST WAY TO SAY SOMETHING IS JUST BY SHOWING A PICTURE, THAT'S RIGHT.


PH; thekillingmoon, SRC783, GOLDDUSTWOMEN, insearchoflittlesadie.

BARABBARAPPARA!



Guaracha när det är som bäst. Igår såg jag filmen "The Apartment", sjukt bra, och den här spelades i en scen. Hämta en cocktail, sätt på denna och njut!

DAPHNE GROENEVELD BY GREG KADEL.



Daphne Groeneveld fotad av Greg Kadel för Numéro #124. Grymt snygg editorial och grymt snygg tjej, Daphne. Tyvärr lite stiff i ansiktet men färgerna och mönstrena runtom gjorde ett grymt jobb för att imponeras av. Estetiskt tilltalande och framförallt inspirerande. Och jag ska sno sminkningen. I will.

WEED AND CANDY.


RSS 2.0