SEMI-PORR MED FEMINISTISKA INSLAG TILLSAMMANS MED KVINNOFÖRTRYCK OCH VÅLD. YEAH.



Russ Meyer var en amerikansk filmregissör och producent som skapade filmer som ofta hade inslag av våld, satir, sex och självklart storbröstade kvinnor. Han har till och med gjort en film som är enbart till för att visa toplesskvinnor som dansar till modsmusik, Mondo Topless heter den. Han gjorde ofta filmerna råa, argsinta och väldigt intensiva. Det var inte bara genus som involverades utan även en del rasim. Han hade titeln "King of the Nudies" på grund av hans specialitet att använda sig av sex och nakna kvinnor. Hans mest kända film var Faster, Pussycat! Kill! Kil! från 1965 och han var känd av att alltid använda kvinnor med getingmidja, fylliga och naturligt storbröstade. Det var inte förens i hans film Up! från 1976 som han använde kvinnor med silikontitties. Även om Meyers filmer kan te sig vara kvinnoförtryckande(i många scener lyder kvinnor det deras män beordar dem med) så menar han i sina filmer att kvinnorna är starkare än männen därav är han en feministisk filmskapare. Oftast handlande det om kvinnornas behov och kamp för deras sexuella tillfredställelse. 

Så med det sagt vill jag verkligen rekommendera hans filmer, det är grymt intressant och spännande det han har skapat. Det kan vara ibland amatörmässiga, ibland genialiska men framförallt jävligt bra gjorda. Jag gillar verkligen hur han använder vackra och bystiga kvinnor, något man idag inte ser mycket av. Han lyckas även dra min uppmärksamhet med kampen mellan kvinnan och mannen, den erotiska kampen då. Det finns en slags glöd i hans skapande, en dragningskraft för det absurd våldsamma och sjuka men samtidigt med en hint av amazonkvinnor som helt enket bara vill knulla. SE!(hela filmen Valley of the Dolls finns på youtube)

Kommentarer
Postat av: Mycket tveksam

Jag förstår inte vad du tycker är genialiskt. Kvinnoförtryck? Vad är det som är intressant? Våld? Eller intressant? Ett kvinnoideal som vi sett och hört till leda? Eeeek.

2011-06-15 @ 20:50:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0