RYTHMATIC ETERNAL KING SUPREME.


(Tryck på bilden för att lyssna på albumet)

Bostons kung Reks är tillbaka! Dj Premiers producerade 25th hour har varit den mest uppmärksammade låten på Reks nya album, Rythmatic Eternal King Supreme och det hörs redan på den att Reks inte tappat sitt grepp och passion för hip hop sedan albumet Grey Hairs. Rythmatic Eternal King är en resa genom politik, mediafenomen och Reks uppväxt: 

"Give me freedom of speech to speak ether/ That’ll send these MC’s to meet Aaliyah/ Free my flow fever my soul seeker"
"

Albumet är inte helt klockrent, men det är så värt att lyssna på. Pete Rock, Statik Selektah och Hi-Tek levererar grymt sköna beats, men Reks texter är ibland lite lame. Dem liksom försöker anpassa sig för mkt till beatet än att levera något bra budskap. Hans strategi är inte tillräckligt 100% med andra ord. Men Reks är duktigt på hip hop och har lyckats producera ett album som kritikerna starkt rosar och det märks att Reks har skapat texter som byggs på hans jobbiga uppväxt präglats av fattigdom och en far som dog då Reks var ung: 

All my strength within to forget when / I was young and I wanted to be Barbie’s Ken / Mommy’s friends, none of them looked like Golden Girls / Hot combs for their curls, used to call them nigger-nats"

Bästa tracks: This Or That, Kill EmMascara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0